14 July 2006

Drakonske kazne u Seriji A!

Fudbalski klub Juventus izbačen je iz Serije A i sledeće sezone takmičiće se u Seriji B. Takođe, torinskom gigantu biće oduzete poslednje dve titule zbog skandala oko nameštanja rezultata. U drugu ligu prebačeni su i Lacio i Fiorentina.

AC Milan ostaje u Seriji A, ali će novu sezonu početi sa -15 bodova i neće moći da se takmiči u Ligi šampiona! Iz Lige šampiona izbačen je, naravno, i Juventus, dok Kup UEFA neće videti Lacio i Fiorentina.

Juventus će novu sezonu Serije B startovati sa -30 bodova, tako da sasvim sigurno u nižem rangu takmičenja ostaje dve sezone. Lacio će biti kažnjen sa -7 bodova, dok će Fiorentina startovati sa -12. Klubovi imaju rok od tri dana za žalbe Državnom sudu. Italijanska fudbalska federacija konačan spisak učesnika evrokupova UEFA mora da pošalje do 25. jula.

Tužilac Stefano Palaci takođe je podneo krivične prijave protiv 26 ljudi umešanih u skandal oko nameštanja. Svi "sporni" klubovi do sada su demantovali sve optužbe. 13 igrača italijanske reprezantacije, koja je osvojila titulu prvaka sveta u Nemačkoj, igra za klubove umešane u skandal, od toga 5 za Juventus, plus internacionalci Patrik Viera, Lilian Tiram, David Trezege, Pavel Nedved i Zlatan Ibrahimović. Za sada još nije poznata nihova dalja sudbina, kao ni ko će od igrača biti krivično gonjen

I Talijani osvoje svetsko, pa ti vidi!!! ;)